Lesmateriaal

Lesmateriaal

Ter voorbereiding op, tijdens en na afloop van het schoolbezoek aan BODY WORLDS: The Happiness Project is speciaal lesmateriaal ontwikkeld voor basis- en voortgezet onderwijs. Deze materialen kun je op deze pagina gratis downloaden.

We raden aan leerlingen voor te bereiden op hun bezoek. In de docentenhandleiding vind je praktische informatie en lessuggesties die je kunt gebruiken voorafgaand aan en na afloop van het bezoek. Op een aansprekende manier worden de leerlingen aan de hand van de werkboekjes door de tentoonstelling geleid, waarbij ze leuke en informatieve opdrachten doen. De antwoorden vind je terug achterin de Docentenhandleiding.

Basisonderwijs

Het materiaal voor het basisonderwijs sluit onder meer aan bij de kerndoelen Nederlands, wereldoriëntatie en kunstzinnige oriëntatie.

De Docentenhandleiding bevat uitgebreide informatie over de tentoonstelling, praktische tips en lessuggesties ter voorbereiding en na afloop van het bezoek aan BODY WORLDS. Het werkboek bestaat uit een logboek, dat een week voor het bezoek start, opdrachten tijdens het bezoek en een finale opdracht na afloop.

Voortgezet Onderwijs

Het materiaal voor het voortgezet onderwijs is met name geschikt voor midden- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en sluit onder meer aan bij de kerndoelen Nederlands, wereldoriëntatie, biologie en kunstzinnige oriëntatie.

De Docentenhandleiding bevat uitgebreide informatie over de tentoonstelling, praktische tips en lessuggesties ter voorbereiding en na afloop van het bezoek aan BODY WORLDS. Het werkboek bevat vragen voor tijdens het bezoek aan de tentoonstelling.

Downloads

Handleiding (Basisonderwijs)
Werkboek (Basisonderwijs)
Handleiding (Voortgezet Onderwijs)
Werkboek (Voortgezet Onderwijs)