Covid-19 FAQ

Al je vragen over onze maatregelen tegen Covid-19 worden hier beantwoord. Lees ze goed door, laten we samen veilig blijven!
Covid-19 FAQ
Covid-19 FAQ

Beste gast,

Eerder dit jaar hebben we helaas onze deuren moeten sluiten vanwege Covid-19, het Coronavirus. We hebben die tijd echter niet stilgezeten: we zijn druk bezig geweest met de voorbereidingen om op de meest veilige manier onze gasten weer te kunnen ontvangen. Houd daarom s.v.p. in gedachten dat al onze attracties en activiteiten voorlopig moeten voldoen aan de door de overheid opgestelde maatregelen om de veiligheid van onze gasten én collega’s te kunnen waarborgen.

We hebben er zin in en kijken er naar uit om jullie weer te mogen verwelkomen! Daarom delen we hier graag wat tips en vertellen we over de maatregelen die we hebben getroffen om er zeker van te zijn dat onze gasten volledig van hun ervaring bij ons kunnen genieten.

Heb je vragen na het lezen van deze informatie? Neem dan contact met ons op via hello@bodyworlds.nl, we staan klaar om je vragen te beantwoorden!


Algemene veiligheidsinformatie en lokale informatie

Is het veilig om BODY WORLDS te bezoeken?
Jazeker. De veiligheid van onze gasten en collega’s is cruciaal. We willen echter ook dat je 100% kunt genieten van je ervaring met ons, daarom volgen we de maatregelen van de overheid strikt op op het gebied van veiligheid en hygiëne. Al onze collega’s op alle locaties zijn volledig op de hoogte van de nieuwe regels en hygiëneprotocollen en helpen je graag tijdens je bezoek.

Welke veiligheidsmaatregelen hebben jullie getroffen, om er voor te zorgen dat mijn bezoek veilig verloopt?
Zoals eerder aangegeven, moeten onze attracties en locaties allemaal voldoen aan de door de Nederlandse overheid opgestelde maatregelen. Denk hierbij aan een maximum aantal bezoekers binnen per keer of dat het alleen mogelijk is om een ticket vooraf en met een tijdslot te kopen.
Deze maatregelen helpen ons om grote groepen mensen te voorkomen, waardoor we onze gasten en collega’s zo goed mogelijk kunnen beschermen.

Heb ik voor BODY WORLDS een Coronatoegangsbewijs nodig?
BODY WORLDS valt onder de doorstroomlocaties en dus is er vanaf 6 november een Coronatoegangsbewijs vereist.

Ik wil Body Worlds graag bezoeken met een groep/school/klas, is dit mogelijk?
Ja, dat kan. We zoeken naar de beste manier om dit te doen. Stuur voor informatie over scholenbezoek een e-mail naar hello@bodyworlds.nl.


Mijn tickets/reservering

Kan ik mijn tickets annuleren en krijg ik dan mijn geld terug?

Wanneer je de tickets op onze website hebt gekocht, kun je deze annuleren tot maximaal 8 uur voor aanvang van de tijd op je ticket.

Voor vragen over de restitutie van jouw ticket, neem contact met ons op via hello@bodyworlds.nl.

Ik heb al een reservering gemaakt, maar ik weet niet zeker of ik nog kan komen. Wat moet ik doen?
Stuur ons via de e-mail jouw tickets als bijlage, zodat we samen een geschikt alternatief kunnen vinden.

Moet ik reserveren of kan ik gewoon naar de locatie komen?
Je kunt rechtstreeks tickets kopen bij de locatie, maar de reservering is afhankelijk van beschikbaarheid. Dit betekent dat je mogelijk moet wachten voordat je de locatie betreedt.
Voor de meeste activiteiten die wij aanbieden, is een reservering met datum en tijd vereist. Als je al een open ticket hebt, ga dan naar de Tours & Tickets-winkel op Damrak 26 (3 minuten lopen van Amsterdam Centraal Station), waar je een van de beschikbare tijdsloten voor je bezoek kunt kiezen.

Ik heb een open ticket (zonder specifieke datum en tijd), kan ik deze gewoon gebruiken of moet ik een reservering maken?
Nee, het is niet mogelijk om direct binnen te komen met een open ticket. Het is noodzakelijk om een tijdstip te reserveren voor je bezoek. Je kunt één van de beschikbare tijdstippen boeken bij de Tours & Tickets shop aan het Damrak 26 (3 minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal Station) of door ons een e-mail te sturen met je tickets in de bijlage en de dag en tijd van jouw voorkeur.
Houd er rekening mee dat de reservering afhankelijk is van beschikbaarheid en neem altijd je open ticket/voucher mee. 

Ik heb al een ticket/voucher via een andere aanbieder gekocht zonder specifieke datum en tijd voor mijn bezoek, moet ik alsnog reserveren?
Ja, wanneer je een ticket bij een andere aanbieder hebt gekocht is het noodzakelijk om vooraf te reserveren. Ga naar de Tours & Tickets-winkel op Damrak 26 (3 minuten lopen van Amsterdam Centraal Station), waar je een van de beschikbare tijdsloten voor je bezoek kunt kiezen. Houd er rekening mee dat de reservering afhankelijk is van beschikbaarheid en neem altijd je open ticket/voucher mee. 

Ik wil graag aan de deur bij BODY WORLDS een ticket kopen, is dat nog steeds een optie?
Ja, dat is een optie maar Body Worlds werkt voor de toegang met tijdsloten en dit is afhankelijk van beschikbaarheid. De kans bestaat dat je even moet wachten voordat je naar binnen kunt.

Als ik symptomen van Corona heb of ik voel me niet goed, kan ik jullie locatie/attractie dan alsnog bezoeken?
We verzoeken je vriendellijk om in dit geval contact met ons op te nemen, zodat we je bezoek op een ander moment kunnen plannen. We heten je graag welkom als je je weer beter voelt!

Help ons om jou te helpen
-Heb je een open ticket? Zorg dan dat je een reservering hebt gemaakt, voordat je ons bezoekt. Zie hierboven voor meer info over reserveren.
-Het dragen van een mondkapje is verplicht.
-Zorg ervoor dat je max 5 minuten voor aanvang van de starttijd op de locatie van de activiteit bent.
-Kom op tijd voor je bezoek! Als je te laat bent voor het tijdslot op jouw ticket, is het herboeken van je bezoek afhankelijk van beschikbaarheid.
-Als je je niet goed voelt, neem dan s.v.p. contact met ons op zodat we samen naar een andere dag kunnen zoeken voor je bezoek.
-Was je handen voorafgaand aan en gedurende je bezoek of maak gebruik van de beschikbaar gestelde handalcohol.
-Veel plezier!