Een kindvriendelijke attractie

BODY WORLDS is leuk voor alle leeftijden
Bezoek met kinderen

Is BODY WORLDS geschikt voor kinderen?

Misschien zou je het op het eerste gezicht niet zeggen, maar BODY WORLDS Amsterdam is heel geschikt voor kinderen. Miljoenen kinderen over de hele wereld hebben de reis door het menselijk lichaam al gemaakt bij een van de tentoonstellingen en we zijn klaar om er nog veel meer te verwelkomen. Als je op zoek bent naar Amsterdamse attracties voor kinderen, dan heb je de juiste plek gevonden.

We raden onze tentoonstelling aan voor kinderen ouder dan 6 jaar, maar jongere kinderen zijn ook welkom. We adviseren je om kinderen voor te bereiden op het bezoek, zodat ze begrijpen wat ze gaan zien. We hebben nuttige informatie verzameld om je daarbij te helpen!

Bezoek BODY WORLDS Amsterdam met kinderen

BODY WORLDS is een prachtige tentoonstelling waar je een kijkje kunt nemen in je eigen lichaam. Je leert alles over onze anatomie, gezondheid en de effecten van geluk. Het biedt je een unieke kans om je lichaam beter te begrijpen. De tentoonstelling bestaat uit meer dan 200 anatomische exemplaren van echte menselijke lichamen, die zo mooi blijven door de plastinatietechniek van Dr. Gunther von Hagens.

'Plastineren' is een techniek waarbij lichaamsvloeistoffen worden vervangen door een soort siliconenrubber. De lichamen zijn droog, geurloos en gaan langer mee dan Egyptische mummies! De huid is verwijderd van de 'plastinaten', dus alle botten, spieren, zenuwen, aders en organen zijn zichtbaar. Alle lichamen die worden gebruikt in de tentoonstelling worden geschonken door mensen die tijdens hun leven besloten om hun lichaam te doneren aan BODY WORLDS voor educatieve doeleinden. Lang nadat ze zijn overleden, zullen hun lichamen je alles leren wat er te weten valt over de menselijke anatomie.

De 'plastinaten' zijn neergezet in actieve houdingen. Op deze manier kun je zien welke spieren en lichaamsdelen je gebruikt wanneer je bijvoorbeeld springt of danst of de saxofoon bespeelt. Verder zie je de invloed van je eigen levenskeuzes. Hoe roken bijvoorbeeld je longen aantast, of hoe een kunstknie of -heup in je lichaam eruit ziet. Naast anatomie leert de tentoonstelling je over geluk en de effecten ervan op je lichaam. Je leert dat gelukkige mensen langer leven en ook hoe je zelf gelukkig en gezond kunt blijven.

 

Koop Tickets