Body scan

Krijg inzicht in je lichaam
Body scan

InBody Scan platform at BODY WORLDS AmsterdamMet de InBody Scan bij BODY WORLDS Amsterdam krijg je inzicht in de opmaak van je eigen lichaam en welke lichaamsdelen aandacht nodig hebben.

Vele gebruiken de BMI index om te bepalen of hun gewicht en lengte in proportie zijn met elkaar, maar eigenlijk geeft deze index geen juiste indicatie van je gezondheid. Dit komt doordat niet al het gewicht ongezond is. Spiermassa, bijvoorbeeld, is redelijk zwaar, maar niet ongezond.

De InBody Scan meet of je lichaam daadwerkelijk in balans is. Leeftijd, geslacht en lichaamstype worden allemaal meegenomen in de de analyse van je lichaamssamenstelling. Op het resultatenblad krijg je inzicht in metingen rond je vetmassa, spiermassa, en water ratio. Door middel van een segmentale vetanalyse krijg je zelfs inzicht in welk lichaamsdeel het meeste aandacht nodig heeft.

Deze informatie samen met de kennis die je hebt opgedaan bij de BODY WORLDS expositie over hoe je lichaam werkt, helpen je om aan je gezondheid te werken door gericht te werk te gaan.

Het maken van de scan duurt ongeveer een minuut en is compleet pijnloos. Bij BODY WORLDS Amsterdam is de InBody Scan bij de prijs van je ticket inbegrepen, elders betaal je €35 voor een scan. Andere locaties waar InBody Scans gebruikt worden zijn de gezondheidszorg, sportscholen en wellness centra.