BODY WORLDS Amsterdam

Een wonderbaarlijke reis door het menselijk lichaam
ONS VERHAAL

In het centrum van de hoofdstad van Nederland, vind je BODY WORLDS Amsterdam. Deze must-see tentoonstelling van het menselijk lichaam is niet alleen boeiend maar ook educatief. Laat BODY WORLDS je meenemen op een wonderbaarlijke reis door het menselijk lichaam. Ga op zoek naar de dingen die ons gelukkig maken en de effecten daarvan op onze gezondheid. De 200 anatomische exemplaren van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, veerkracht en kwetsbaarheid van het lichaam. Ze laten zien hoe onze organen werken, en wat het effect is van veel voorkomende ziekten en gewoontes zoals roken.

De tentoonstelling is op loopafstand van het Centraal Station, aan het levendige Damrak, waar je ook andere bekende bezienswaardigheden in Amsterdam kunt vinden. BODY WORLDS: The Happiness Project is gevestigd in een monumentaal pand. Dit voormalige kantoor van American Express is volledig verbouwd ten behoeve van de tentoonstelling. Beneden stapt je eerst de lift in, die je naar de zesde verdieping brengt. Vanaf daar ga je verdieping per verdieping naar beneden tot je het einde van de tentoonstelling in de kelder bereikt.

Donatieprogramma

BODY WORLDS wil een breed publiek informeren over de verschillende aspecten van het menselijk lichaam. Van de functies en ontwikkeling van het lichaam tot ziektes en de invloed van operaties. BODY WORLDS wil op een toegankelijke manier kennis met iedereen delen via de tentoonstelling en interesse wekken voor anatomie en fysiologie.

BODY WORLDS is de enige tentoonstelling ter wereld die gebaseerd is op een donorprogramma. Mensen kunnen zich aanmelden voor dit programma en vervolgens aangeven dat hun lichaam na de dood kan worden gebruikt voor medische wetenschappen en onderwijs. De meeste van de tentoongestelde lichamen komen uit dit donorprogramma. Slechts enkele organen, foetussen en specifieke preparaten met opvallende afwijkingen komen uit oude anatomische collecties en instituten. Met de donoren is afgesproken dat hun identiteit en doodsoorzaak niet worden getoond. Momenteel zijn er 13.000 geregistreerde donoren in het Body Donation-programma.

Must see in Amsterdam

Met zoveel opties in Amsterdam is het soms moeilijk om te kiezen. BODY WORLDS Amsterdam biedt iets anders dan anders voor het hele gezin. De BODY WORLDS-tentoonstellingen van Gunther von Hagens - ook bekend onder de originele naam Körperwelten - hebben geleid tot een wereldwijde revolutie. Nooit eerder had een tentoonstelling zo'n groot effect op de manier waarop mensen zichzelf en hun lichaam zien. Sluit je aan bij de 40 miljoen mensen over de hele wereld die de tentoonstelling al hebben gezien en deze fascinerende ontdekkingsreis door het menselijk lichaam hebben gemaakt. Plan nu je bezoek!

 

Koop Tickets

Ontek de geheimen van het menselijk lichaam

BODY WORLDS wil een breed publiek informeren over de verschillende aspecten van het menselijk lichaam. Van de functies en ontwikkeling van het lichaam tot ziektes en de invloed van operaties.

Een tentoonstelling die je niet wilt missen

Nooit eerder had een tentoonstelling zo'n groot effect op de manier waarop mensen zichzelf en hun lichaam zien.