We zijn open!

It's what is on the inside that counts

Welkom bij anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project Amsterdam. Hier laten we je zien hoe je dagelijkse keuzes je geluk en gezondheid beïnvloeden door middel van een unieke expositie met geplastineerde, echte menselijke lichamen.

BODY WORLDS Amsterdam

  • 200 unieke plastinaten 
  • Inclusief gratis InBody Scan
  • Zie wat er zich afspeelt onder je huid
  • In hartje Amsterdam

BODY WORLDS: THE HAPPINESS PROJECT

BODY WORLDS Amsterdam neemt je mee op een fascinerende reis door het menselijk lichaam. Met meer dan 200 echte geplastineerde lichamen, leert BODY WORLDS je alles wat je ooit wilde weten over je eigen anatomie en welke effecten je gezondheid heeft op je geluk en vice versa.

De zoektocht naar liefde en geluk domineert ons leven, maar wat bepaalt of we gelukkig zijn of niet? En wat is het effect van geluk op ons lichaam? BODY WORLDS: The Happiness Project zoekt het antwoord op deze vragen in de acht verdiepingen tellende tentoonstelling. Onze stemming kan onze gezondheid beïnvloeden, dit is vervolgens zichtbaar in ons lichaam. Ontdek de geheimen van het lichaam en leer over de functies vanuit een uniek perspectief. Bezoek BODY WORLDS Amsterdam en zie het menselijk lichaam zoals je dat nog nooit hebt gezien.

Koop Tickets

Wat is BODY WORLDS Amsterdam?

BODY WORLDS Amsterdam maakt deel uit van een groter aantal tentoonstellingen gemaakt door Dr. Gunther von Hagens. De originele versie was een internationaal succesvolle reizende tentoonstelling die meer dan 100 steden in Europa, Amerika, Afrika en Azië heeft aangedaan. Sinds de start in 1995 hebben ruim 40 miljoen mensen de prachtige tentoonstelling over het menselijk lichaam bezocht.

Dr. Gunther von Hagens vond het proces van plastinatie uit aan de Universiteit van Heidelberg in 1977. Plastinatie is het proces waarbij echte menselijke lichamen worden bewaard voor wetenschappelijk onderzoek en medische opleidingen. Hoewel zijn werk ontelbare keren is gekopieerd, is zijn originele werk nog steeds het meest spectaculair.

De Amsterdamse locatie van BODY WORLDS is een permanente tentoonstelling. Door de jaren heen veranderde de inhoud van de tentoonstelling een paar keer. Thema's variërend van gezondheid, sport, voeding en de anatomie van dieren maakten allemaal deel uit van de tentoonstelling in het verleden. Op dit moment ligt de focus op geluk en de effecten van geluk op het menselijk lichaam.

Wil je ook andere fantastische attracties in Amsterdam bezoeken, neem dan een kijkje op de website van Tours & Tickets Amsterdam. De beste attracties van Amsterdam zijn daar te boeken.