Persbericht – Kunstenaar Selwyn Senatori geeft zichzelf bloot bij BODY WORLDS

Persbericht – Kunstenaar Selwyn Senatori geeft zichzelf bloot bij BODY WORLDS
Persbericht – Kunstenaar Selwyn Senatori geeft zichzelf bloot bij BODY WORLDS

Amsterdam, 22 juni 2016 – Neo-pop kunstenaar Selwyn Senatori heeft de kelder van de anatomietentoonstelling BODY WORLDS in Amsterdam een geheel nieuw uiterlijk gegeven. Het ‘seks’ thema van de kelder heeft plaats gemaakt voor een kleurrijke muurschildering van Selwyn. De verdieping dient als eindpunt van de tentoonstelling en geeft de bezoekers een laatste alomvattende boodschap mee.

Selwyn staat bekend om zijn kunst over ‘la Dolce Vita’: drank, lekker eten, mooie vrouwen, reizen en feestjes. BODY WORLDS laat daarentegen de andere kant van de levensgenieter zien, waarin de kunstenaar vertelt wat werkelijk belangrijk in het leven is.

In de muurschildering staat, net als in het lichaam en het leven, het hart centraal. Het hart is de motor van het leven en representeert liefde, geluk en blijdschap. Met zijn werk wil Selwyn niet alleen een gevoel van happiness meegeven, maar bezoekers tegelijkertijd ook aanzetten tot nadenken. Het hart bestaat namelijk niet alleen uit geluk en blije momenten, maar zo nu en dan ook uit verdriet en narigheid. Dit is inherent aan de liefde en het leven.

Het kunstwerk is vanaf begin juli te bewonderen bij BODY WORLDS, waarbij Selwyn de bezoekers uitdaagt een eigen interpretatie aan het werk te geven. Wat is volgens hen de sleutel tot geluk?

 

Noot voor redactie:
Beelden van BODY WORLDS zijn in hoge resolutie beschikbaar via onze beeldbank.

Voor meer informatie of bij interesse in een (inhoudelijke) win-actie met:
Anouk Koopmans
T +31623535692
a.koopmans@toursandtickets.nl
BODY WORLDS: The Happiness Project
Damrak 66
1012 LM Amsterdam

Gunther von Hagens’ BODY WORLDS: The Happiness Project in hartje Amsterdam vertelt het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam.