PERSBERICHT – Bezoeker ontdekt op tijd ziekte door bezoek aan BODY WORLDS

PERSBERICHT – Bezoeker ontdekt op tijd ziekte door bezoek aan BODY WORLDS
PERSBERICHT – Bezoeker ontdekt op tijd ziekte door bezoek aan BODY WORLDS

Amsterdam, 2 juni 2016 – De anatomie-tentoonstelling BODY WORLDS kan worden gezien als een fascinerende reis door het menselijk lichaam waarbij de manier waarop bezoekers zichzelf zien, sterk verandert. Dat de tentoonstelling daadwerkelijk wat los maakt bij onze bezoekers toont de bijzondere mail van de Engelse Matthew (35 jaar) aan BODY WORLDS. In zijn mail bedankt hij het team van BODY WORLDS, en oprichter Gunther von Hagen in het speciaal, voor het neerzetten van een interessante tentoonstelling en voor het hoogstwaarschijnlijk redden van zijn leven.

Afgelopen maart bezochten Matthew en zijn vriendin BODY WORLDS in Amsterdam. Op de verdieping van het hart en de hartvaten besloten ze hun bloeddruk op te meten.

‘’Tijdens het rondlopen in de tentoonstelling zagen we bloeddrukmeters en besloten we onze bloeddruk op te meten. Die van mijn vriendin was optimaal, maar die van mij was iets hoger dan normaal. Dit besloot ik bij mijn terugkomst in Engeland verder uit te zoeken’’.

De dokters in Engeland gaven aan dat Matthew een te hoog cholesterolgehalte had. Ze hebben hem vervolgens gescreend en gediagnosticeerd met Familiaire Hypercholesterolemie, waarvoor hij nu behandeld wordt. Door deze vroege ontdekking heeft de Engelsman grotere kans op vermindering van complicaties en een langer leven.

‘’Ik ben van mening dat als ik niet naar de Body Worlds tentoonstelling was geweest, ik niet behandeld zou zijn geweest en uiteindelijk getroffen zou worden door een hartaanval of beroerte’’.

De mail van Matthew staat symbool voor het doel van educatie, voorlichting en preventie dat BODY WORLDS dient. Het laat zien dat het lichaam complex en veerkrachtig is, maar tegelijkertijd ook kwetsbaar kan zijn. Wij blijven onze bezoekers daarom stimuleren een gezond en gelukkig leven te leiden.

 

Noot voor redactie:
Beelden van BODY WORLDS zijn in hoge resolutie beschikbaar via onze beeldbank.

Voor meer informatie of bij interesse in een (inhoudelijke) win-actie met:
Anouk Koopmans
T +31623535692
E a.koopmans@toursandtickets.nl
BODY WORLDS: The Happiness Project
Damrak 66
1012 LM Amsterdam

Gunther von Hagens’ BODY WORLDS: The Happiness Project in hartje Amsterdam vertelt het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam.