Weekend van de Wetenschap 2016

Weekend van de Wetenschap 2016

Het Weekend van de Wetenschap staat in 2016 in het teken van geluk. Dit jaar gaat BODY WORLDS actief op zoek naar geluk. Waar word je gelukkig van en wat kun je doen om zo gelukkig mogelijk te worden? Kom het ontdekken tijdens het Weekend van de Wetenschap 2016 bij anatomiemuseum BODY WORLDS.

Om het feest compleet te maken trakteren wij tijdens het Weekend van de Wetenschap op gratis toegang voor alle bezoekers jonger dan 15 jaar!

Kennismaking tijdens het Weekend van de Wetenschap

Naast de permanente tentoonstelling, is er als eerste kennismaking met de wetenschap en anatomie een speciaal programma ontwikkeld voor kinderen. Zo geeft Meike Bartels, hoogleraar Genen & Geluk, voor zowel ouders als kinderen een inspirerende lezing over het fenomeen geluk, leren dokters in spe (van 8 t/m 12 jaar) tijdens de Dokter Junior Workshop alles over het menselijk lichaam en kunnen kinderen bij De Gelukskoffer op een speelse en interactieve manier leren hun geluk te vergroten.

Gedurende de hele dag kunnen bezoekers de ‘Dokter’ bezoeken voor het afnemen van verschillende gezondheidstests en het echt aanraken van verschillende preparaten. Wij geven je alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten. Je kunt ook het fotoverslag van 2015 bekijken om een goede indruk te krijgen.

Happiness talks met Meike Bartels

Zaterdag 1 en zondag 2 oktober om 13:00 en 14:30 uur. Deelname is na entree tot BODY WORLDS gratis!

Naast de permanente tentoonstelling, is er als eerste kennismaking met de wetenschap en anatomie een speciaal programma ontwikkeld voor kinderen. Zo geeft Meike Bartels voor zowel ouders als kinderen een inspirerende lezing over het fenomeen geluk.

Professor Meike Bartels (1973) is Hoogleraar Genen en Geluk aan de Vrije Universiteit. De grote vraag in haar onderzoek is ‘Waarom zijn sommige mensen gelukkiger dan anderen’? Aan de hand van waardevolle data van tweelingen en hun familieleden heeft ze aangetoond dat verschillen in het gevoel van geluk voor een deel komen doordat mensen genetisch van elkaar verschillen. Recentelijk heeft ze in een groot samenwerkingsproject de eerste genetische varianten voor geluk gevonden.

Hoe gaat dit onderzoek eigenlijk in zijn werk en wat betekent het als geluk voor een deel erfelijk bepaald is? Kunnen we dan niks aan ons geluksgevoel veranderen? In haar presentatie zal Meike meer vertellen over het tweelingenonderzoek, haar zoektocht naar een geluksgen en zal ze uitleggen of je nou juist wel of niet een gelukstraining moet volgen.

De Gelukskoffer

Zaterdag 1 en zondag 2 oktober om 15:30 uur. Deelname is na entree tot BODY WORLDS gratis!

De Gelukskoffer komt een zeer leerzame en vooral gelukkige workshop geven. Ze ondersteunen kinderen in hun individuele ontwikkeling op jonge leeftijd. Het wetenschappelijk onderbouwde programma stimuleert kinderen zichzelf en de ander te leren kennen en vertrouwen. De kinderen maken kennis met persoonlijk leiderschap en leren over de invloed die ze hebben op hun eigen geluk. Dit geeft hen een positievere levenshouding en een stevige, veilige basis die hen inspireert een verschil te maken in de samenleving van morgen.

Kinderworkshop ‘Dokter Junior’

Zaterdag 1 & zondag 2 oktober van 10:00 – 12:00 uur. Koop de kaartjes via onderstaande button.

Doe tijdens het Weekend van de Wetenschap mee met de Dokter Junior Workshop. Dokter Junior is een interactieve en speelse workshop, waarbij kinderen (8 t/m 12 jaar) alles te weten komen over het menselijk lichaam en het effect van geluk. De kinderen gaan, gehuld in een witte doktersjas met stethoscoop, op ontdekkingsreis door het menselijk lichaam. Van de hersenen en het zenuwstelsel tot hart, (rokers-) longen en spijsvertering; alle aspecten van het lichaam komen op een leuke manier aan bod. De workshop wordt afgesloten met een goodiebag, glaasje ‘bubbels’ en een echte diploma uitreiking!

Kom voelen bij de Voeltafel

Zaterdag 1 & zondag 2 oktober van 11:00 – 17:00 uur. Deelname is na entree tot BODY WORLDS gratis!

Bij hoge uitzondering zijn er tijdens het Weekend van de Wetenschap enkele plastinaten beschikbaar gesteld die bezoekers mogen aanraken! Normaal is dit alleen voor bijvoorbeeld blinde- en slechtziende bezoekers mogelijk tijdens de Blind Day.
Op 1 en 2 oktober kun je van 11:00 tot 17:00 uur terecht bij de Voeltafel in de tentoonstelling, waar een gids ter plaatse is om je alles te vertellen over de plastinaten.

Test je eigen gezondheid!

Zaterdag 1 & zondag 2 oktober van 11:00 – 17:00 uur. Deelname is na entree tot BODY WORLDS gratis!

Hoe gezond ben je zelf eigenlijk? Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je diverse gezondheidstestjes doen, zoals je bloeddruk meten, je longvolume en meer.

De gezondheidstestjes zijn te vinden in de kelder van de tentoonstelling.

Entree voor kinderen tot 15 jaar is GRATIS!

Tijdens het Weekend van de Wetenschap is de entree voor kinderen tot 15 jaar GRATIS! Er geldt wel een aantal voorwaarden. De voorwaarden kun je hieronder bekijken.

De voorwaarden

Gratis entree voor kinderen tot 15 jaar is alleen geldig op 1 en 2 oktober 2016.
Kinderen dienen onder begeleiding van minimaal 1 volwassene te zijn.
Meld je met je kind(eren) aan de kassa van BODY WORLDS, waar je de gratis kindertickets ontvangt.
Bij twijfel over de leeftijd kunnen onze hosts eventueel om een geldig ID-bewijs vragen, dus zorg dat je die meebrengt.

Bezoekers jonger dan 15 jaar kunnen zich aanmelden voor het Weekend van de Wetenschap 2016. Bezoekers van 15 jaar of ouder raden wij aan om vooraf tickets te kopen via onze website.

Agenda Weekend van de Wetenschap

Zaterdag 1 oktober 2016

10.00 – 12.00 uur: Kinderworkshop Dokter Junior (van 8 t/m 12 jaar)
13.00 – 13.30 uur: Happiness Talks – Meike Bartels, hoogleraar Genen & Geluk
14.30 – 15.00 uur: Happiness Talks – Meike Bartels, hoogleraar Genen & Geluk
15.30 – 16.15 uur: Workshop ‘De Gelukskoffer’
11.00 – 17.00 uur: Go see the Doctor: voeltafel met diverse preparaten, gezondheidstests o.a. een bloeddruk- en longvolumemeter

Zondag 2 oktober 2016

10.00 – 12.00 uur: Kinderworkshop Dokter Junior (van 8 t/m 12 jaar)
13.00 – 13.30 uur: Happiness Talks – Meike Bartels, hoogleraar Genen & Geluk (VOL)
14.30 – 15.00 uur: Happiness Talks – Meike Bartels, hoogleraar Genen & Geluk
15.30 – 16.15 uur: Workshop ‘De Gelukskoffer’ (VOL)
11.00 – 17.00 uur: Go see the Doctor: voeltafel met diverse preparaten, gezondheidstests o.a. een bloeddruk- en longvolumemeter

Aanmeldformulier gesloten