Museum Amsterdam BODY WORLDS

Wat bepaalt of we gelukkig zijn?
Amsterdam Museum BODY WORLDS

Sinds 2012 heeft Amsterdam een permanente BODY WORLDS expositie op het Damrak. Wat is er te zien in het museum? Wat is de achtergrond van deze revolutionaire expositie? En hoe kun je met korting naar BODY WORLDS?

REVOLUTIONAIR

Gunther von Hagens’ BODY WORLDS exposities – ook bekend onder de benaming Körperwelten – hebben voor een wereldwijde revolutie gezorgd. Nooit eerder heeft een expositie de manier waarop mensen zichzelf zien zó veranderd. Het is de enige expositie in de wereld die gebaseerd is op een donorprogramma.

De plastinaten die te zien zijn in de exposities komen voort uit dit donorprogramma. Het plastinatie proces is in 1977 uitgevonden door Dr. Von Hagens. In de jaren daarna verbeterde hij het proces continue. In 1995 worden er voor het eerst plastinaten tentoongesteld voor het grote publiek, dit gebeurd in Tokyo.

MUSEUM AMSTERDAM

Na het succes in Tokyo kwamen er meer tijdelijke exposities, inmiddels zijn er al in meer dan 50 musea in Noord Amerika, Europa en Azië exposities geweest. In 2010 werd ook de eerste expositie van plastinaten van dieren tentoongesteld.

De tijdelijke exposities in Rotterdam (2010/2011) en Amsterdam (2012) waren zo succesvol, dat Dr. Gunther von Hagens besloot een permanente expositie te openen in het centrum van Amsterdam, rondom een geheel nieuw thema: Geluk. Wereldwijd zijn er maar 5 permanente BODY WORLDS exposities, waarvan maar twee buiten Duitsland.

THE HAPPINESS PROJECT

De zoektocht naar geluk en liefde domineert onze levens, maar wat bepaalt of we gelukkig zijn? Wij, het anatomisch museum BODY WORLDS: The Happiness Project in hartje Amsterdam nemen bezoekers mee op een wonderbaarlijke reis door het menselijk lichaam, op zoek naar wat ons gelukkig maakt en wat het effect hiervan is op onze gezondheid.

Meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van ons lichaam. Ze tonen de functie van organen, maar ook hoe alledaagse ziektes ons beïnvloeden.

#4 FAVORIETE MUSEUM IN AMSTERDAM!

BODY WORLDS is door bezoekers gekozen tot vierde favoriete museum in Amsterdam. Gezien de grote hoeveelheid uitstekende musea in de Nederlandse hoofdstad is dat een heel prestatie. Op de eerste drie plaatsen staan het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis en het Van Gogh Museum.

BODY WORLDS wordt daarmee verkozen boven de Amsterdamse musea als het Stedelijk Museum, het Scheepvaartmuseum, en het NEMO Science Museum. Door constante goede reviews van bezoekers heeft BODY WORLDS ook een Travelers’ Choice award gekregen van Tripadvisor. Bezoekers noemen BODY WORLDS onder andere een “aanrader”, “geweldig”, “fantastisch”, en “mooi en leerzaam”.

BEZOEK BODY WORLDS MET KORTING

Wil je je aansluiten bij de ruim 40 miljoen bezoekers wereldwijd die je zijn voorgegaan en ook een fascinerende reis door het menselijk lichaam maken? Boek dan nu je kaartjes voor BODY WORLDS: The Happiness Project!

De makkelijkste manier om tickets te boeken is hier op de website, met de beste korting deals, altijd de beste beschikbaarheid en je ontvangt je tickets vrijwel direct na het boeken per e-mail. Ook kunnen tickets die direct bij BODY WORLDS Amsterdam besteld zijn gratis omgeboekt of geannuleerd worden tot 8 uur voor aanvang.