Museum Amsterdam BODY WORLDS

Wat bepaalt of we gelukkig zijn?
Museum Amsterdam BODY WORLDS

The Happiness Project

De zoektocht naar geluk en liefde domineert onze levens, maar wat bepaalt of we gelukkig zijn? Het anatomisch museum BODY WORLDS: The Happiness Project in hartje Amsterdam neemt bezoekers mee op een wonderbaarlijke reis door het menselijk lichaam, op zoek naar wat ons gelukkig maakt en wat het effect hiervan is op onze gezondheid.

Meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van ons lichaam. Ze tonen de functie van organen, maar ook alledaagse ziektes.

Revolutionair

Gunther von Hagens’ BODY WORLDS exposities – ook bekend onder de benaming Körperwelten – hebben voor een wereldwijde revolutie gezorgd. Nooit eerder heeft een expositie de manier waarop mensen zichzelf zien zó veranderd. Het is de enige expositie in de wereld die gebaseerd is op een donorprogramma.

Sluit je aan bij ruim 40 miljoen bezoekers wereldwijd die je zijn voorgegaan en maak ook een fascinerende reis door het menselijk lichaam. Boek nu je bezoek aan BODY WORLDS: The Happiness Project!

Museum Amsterdam

Na het succes van de reizende BODY WORLDS exposities in Rotterdam (2010/2011) en in Amsterdam (2012), besloot Dr. Gunther von Hagens een permanente expositie te openen in het centrum van Amsterdam, rondom een geheel nieuw thema: Geluk. Neem een kijkje in je eigen lichaam bij het BODY WORLDS: The Happiness Project museum Amsterdam!

#8 van 142 Musea in Amsterdam!

BODY WORLDS is door bezoekers uitgeroepen tot het nummer 8 museum in Amsterdam. En dat is een flinke prestatie! Op de eerste drie plaatsen staan het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis. BODY WORLDS is Amsterdamse musea als het Stedelijk Museum, het Scheepvaartmuseum en Science Center Nemo voorbij gestoven. Nieuwsgierig wat bezoekers die je reeds voorgingen over het BODY WORLDS museum in Amsterdam zeggen?

Expositie Amsterdam

Onze anatomische expositie in Amsterdam is de eerste tentoonstelling waar echte menselijke lichamen tentoongesteld zijn. Dit is mogelijk door plastinatie. Plastinatie is een methode waardoor het ontbindings- en verdrogingsproces van het lichaam wordt beëindigd. Hierdoor is de expositie permanent in Amsterdam te bezoeken.