Leukste uitje van Noord Holland 2023

BODY WORLDS Amsterdam genomineerd
BODY WORLDS Amsterdam genomineerd voor Leukste uitje van Noord Holland 2023 verkiezing

Ieder jaar organiseert de ANWB de verkiezingen voor het Leukste uitje van Nederland en het Leukste uitje van Noord Holland. Dit jaar is BODY WORLDS Amsterdam: The Happiness Project genomineerd als Leukste uitje van Noord Holland. Van 20 juli tot en met 30 oktober kun je je stem uitbrengen en misschien wel een leuke prijs winnen.

Waarom is BODY WORLDS de leukste?

BODY WORLDS Amsterdam is een uniek museum in Nederland met meer dan 200 echte menselijke lichamen. De lichamen zijn geplastineerd, waardoor het mogelijk is de binnenkant van het menselijk lichaam op een unieke manier te bekijken. Zo kom je dus veel meer over je eigen lichaam te weten dan je op iedere andere manier zou kunnen.

Bij binnenkomst vanaf het Damrak stap je eerst in de lift deze brengt je naar de zesde verdieping, vandaar maak je je weg naar beneden, helemaal naar de kelder. Iedere verdieping heeft een ander thema, zoals beweging, circulatie, ademhaling en reproductie. Onderweg zie je hoe alles invloed heeft op hoe gelukkig je bent en kunt zijn.

In de kelder tref je een foto expositie van wat families van over de hele wereld in een week eten, kun je zelf vragen over happiness beantwoorden en er achter komen wat de gelukkigste landen ter wereld zijn. Terug op de begane grond, kun je nog een complete body scan laten doen om meer te weten te komen over hoe je eigen lichaam er voor staat.

Vind jij ook dat BODY WORLDS het leukste uit je van Noord Holland is? Breng dan nu hier je stem uit!