Hungry Planet

What the World Eats
Hungry Planet: What the World Eats

Het is voor ons heel normaal om internationaal te eten, van Thais tot Italiaans en Japans tot Vlaams en het hele jaar door. Maar wat zijn eigenlijk de eetgewoontes in andere landen? Peter Menzel en Faith d’Alusio vroegen het zich ook af en reisden de wereld over om het te onderzoeken. Het resultaat is een boeiende fotoreportage, genaamd Hungry Planet: What the World Eats. De reportage toont wat gezinnen over de hele wereld per week eten en wat ze er aan uitgeven. Een selectie van de fotoreportage is onderdeel van de expositie BODY WORLDS: The Happiness Project, maar omdat we daar niet álles kunnen tonen, hebben we hier nog een aantal landen voor je geselecteerd.

Hungry Planet: Eten in Bhutan

Uit Bhutan, het land waar het nationaal geluk boven het nationaal product uitkomt, komt de familie Namgay. Zij besteden €4,56 per week aan eten. Hun lievelingseten is paddenstoelen, kaas en varken. Een weetje over geluk in Bhutan: om geluk te bevorderen draaien de geluksmolens overuren en doet een groep ouderen 1000 gebedjes in 1000 dagen.

Hungry Planet: Eten in China

De familie Dong uit Peking in China besteedt €140,51 per week aan eten. Hun lievelingseten is gebakken varken in zoetzure saus.

Hungry Planet: Eten in Ecuador

De familie Ayme uit Ecuador besteedt €28,95 per week aan eten. Hun lievelingseten is Aardappelsoep met kool.

Hungry Planet: Eten in Luxemburg

De familie Kuttan-Kasses uit Luxemburg besteedt €422,12 per week aan eten. Hun lievelingseten is garnalenpizza, kip in wijnsaus en Turkse kebab.

Hungry Planet: Eten in Duitsland

De familie Sturm uit Hamburg in Duitsland besteedt €253,29 per week aan eten. Hun lievelingseten is salade, garnalen en pasta.

Eten versus geluk

Gezond, vers en gevarieerd eten is heel belangrijk voor ons geluksniveau. Niks mis met af en toe een Happy Meal of pak koekjes, omdat je daar op dat moment blij van wordt, maar op den duur worden we er niet gelukkiger van.

Alles te weten komen over de relatie tussen voeding en geluk? Je ontdekt het bij anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project! Boek je bezoek gemakkelijk online met korting.