Humanitas: Gratis studentenwoning in ruil voor vrijwilligerswerk

Humanitas: Gratis studentenwoning in ruil voor vrijwilligerswerk

Hoe kun je studenten helpen met hun maandelijkse kosten en tegelijk ouderen met de zorg en sociale interactie die ze nodig hebben om fysiek en psychologisch gezond te blijven? Maatschappelijke organisatie Humanitas Deventer heeft een briljante manier bedacht om deze problemen in één klap aan te pakken.

Humanitas biedt zes studenten in Deventer een gratis woonplek aan in een bejaardentehuis, in ruil voor 30 uur vrijwilligerswerk. De studenten vervullen uiteenlopende taken, zoals helpen met eten bereiden, samen met de bewoners winkelen, de bewoners leren omgaan met computers en zelfs samen graffiti kunstwerken creëren.

Dit mooie initiatief, bedacht door de CEO van Humanitas Deventer Gea Sijpkes, heeft veel sociale organisaties door heel Europa geïnspireerd. Op veel plekken wordt geëxperimenteerd met gelijksoortige initiatieven.

Zou dit dat dé oplossing zijn voor de toenemende problemen in de zorg? Laat het ons hier weten!

Het is belangrijk dat ouderen niet geïsoleerd raken van de buitenwereld’, aldus Gea Sijpkes.

Gea Sijpkes: ‘Wanneer je 96 bent met problemen aan je knie, dan gaat die knie niet meer beter worden, maar wat we wel kunnen doen is een omgeving creëren waarin je die pijnlijke knie vergeet.’

Bron