Fotoverslag Weekend van de Wetenschap 2016

Fotoverslag Weekend van de Wetenschap 2016
Fotoverslag Weekend van de Wetenschap 2016

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober stond BODY WORLDS: The Happiness Project in het teken van het Weekend van de Wetenschap. Dit jaar hadden 275 bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks)instellingen en musea door heel Nederland hun deuren geopend om het publiek te laten kennismaken met wetenschap en technologie. Meer dan 150.000 mensen hebben één van de 1500 activiteiten bezocht die waren georganiseerd.

BODY WORLDS ging door middel van verschillende workshops en lezingen actief op zoek naar geluk. Waar word je gelukkig van en wat kun je doen om zo gelukkig mogelijk te worden?

 

Geluksprofessor Meike Bartels liet kinderen en ouders kennismaken met haar onderzoek naar het fenomeen geluk. Hieruit blijkt dat iedereen geluk anders ervaart en van andere dingen gelukkig wordt. Dit komt gedeeltelijk omdat we genetisch per persoon verschillen, maar ook door verschillen in de omgeving.

 

De coaches van de Gelukskoffer hebben de kinderen op een leuke en interactieve wijze geleerd hoe ze hun eigen geluk kunnen vergroten. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat 40% van ons geluk te beïnvloeden is door ons gedrag en onze manier van denken. Zo moesten de kinderen de wereld bekijken door een roze of zwarte bril en konden ze samen een web van zelfvertrouwen bouwen.

 

Ook voor deze editie van de Dokter Junior workshop hadden veel kinderen zich weer aangemeld. De jonge dokters hebben de workshop met vlag en wimpel doorlopen én zijn allemaal met een diploma op zak naar huis gegaan!

 

 

De hele dag konden bezoekers de dokter bezoeken. Hier konden ze hun bloeddruk en longcapaciteit laten testen en echte geplastineerde organen, zoals het hart en de hersenen, aanraken.

 

Het team van BODY WORLDS heeft genoten van het enthousiasme van alle deelnemers en heeft nu al zin in volgend jaar!

Lijkt het jou leuk om BODY WORLDS te bezoeken tijdens het Weekend van de Wetenschap op 7 en 8 oktober 2017? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Dan ben je als eerst op de hoogte van al onze activiteiten!