Fotoverslag No Tobacco Weekend

Fotoverslag No Tobacco Weekend

BODY WORLDS: The Happiness Project kijkt terug op een geslaagd No Tobacco Weekend. Zaterdag 28 mei en zondag 29 mei hebben de bezoekers het effect van roken op het menselijk lichaam kunnen waarnemen.

Er was grote belangstelling voor het echt aanraken van de gezonde longen en ongezonde ‘rokerslongen’ ! Gids Jelle heeft de bezoekers extra informatie gegeven over de longen en de negatieve gevolgen van roken op het menselijk lichaam.

Wist je bijvoorbeeld dat…

je ongeveer 20.000 keer adem haalt per dag
zuurstof die je inademt, in 7 seconden bij je tenen is
al je longblaasjes bij elkaar net zo groot zijn als een half tennisveld
een long het enige orgaan is dat kan drijven
een long ongeveer evenveel weegt als een pak melk
je linkerlong kleiner is dan je rechterlong

Bezoekers konden hun eigen longleeftijd en CO-gehalte in het lichaam testen. Daarnaast bood SineFuma bezoekers professionele begeleiding bij het stoppen met roken. Hun begeleiding is opgebouwd uit een bewezen effectieve methode, die door zorgverzekeraars wordt vergoed. 82 procent is na afloop rookvrij!

Het filmpje van het Longfonds toonde bezoekers de samenstelling van sigaretten. Een sigaret bevat tussen de 4.000 en 6.000 verschillende stoffen. Deze additieven voegen tabaksproducenten toe om sigaretten aantrekkelijker te maken en de ongewenste effecten van het inademen van verbrande tabak te verbloemen.

Tim Brandsma Photography