Corpus Leiden vs BODY WORLDS Amsterdam

Corpus Leiden vs BODY WORLDS Amsterdam

In Nederland zijn meer musea te vinden waar je een kijkje kunt nemen in het menselijk lichaam. CORPUS Leiden is, net als BODY WORLDS, een museum waar je een rondreis door je eigen lichaam maakt. Ben je benieuwd wat nu eigenlijk de verschillen zijn tussen BODY WORLDS Amsterdam en het CORPUS museum in Leiden? Lees dan verder!

CORPUS museum Leiden

Het CORPUS museum in Leiden bestaat sinds 2008. CORPUS is het Latijnse woord voor lichaam. Als je het museum ziet, begrijp je gelijk waar de naam vandaan komt. Inderdaad, het museum heeft de vorm van een menselijk lichaam. In een uur maak je bij CORPUS een rondreis door het lichaam van de mens alsof je een bloedlichaampje bent. De adviesleeftijd voor het CORPUS museum is vanaf 8 jaar. Kinderen jonger dan 6 jaar krijgen geen toegang tot CORPUS Leiden.

Verschil met BODY WORLDS Amsterdam

Het grote verschil tussen CORPUS Leiden en BODY WORLDS Amsterdam is de manier waarop het menselijk lichaam tentoongesteld is. Bij CORPUS reis je door een vergroot nagemaakt menselijk lichaam. Bij BODY WORLDS zijn echte menselijke lichamen tentoongesteld. Door plastinatie is het mogelijk om de 200 lichamen tentoon te stellen. Plastinatie is uitgevonden door Gunther von Hagens in 1977. Met het tentoonstellen van echte menselijke lichamen had Gunther het belangrijke doel om mensen een inzicht te geven in het eigen lichaam. De gehanteerde adviesleeftijd is vanaf 6 jaar. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen echter wel naar binnen bij BODY WORLDS. Kinderen tot en met vijf jaar mogen zelfs gratis naar binnen!

Openingstijden en prijzen van BODY WORLDS en CORPUS Leiden

De openingstijden van de musea verschillen duidelijk van elkaar. Het eerste tijdslot van CORPUS is van dinsdag tot en met zondag om 9:30 uur. De laatste toegang, uitgezonderd van groepen, start doordeweeks om 15:00 uur. In het weekend gaat de laatste groep om uiterlijk 17:00 uur van start. Op maandagen is CORPUS normaliter gesloten.

BODY WORLDS is het hele jaar geopend, zo ook op zon- en feestdagen. De standaard openingstijden zijn: zondag tot en met vrijdag van 9:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 uur tot 22:00 uur. Tijdens feestdagen en vakanties gelden er bij BODY WORLDS andere openingstijden. De laatste toegang is tot één uur voor sluitingstijd.

De entreeprijzen van BODY WORLDS en CORPUS verschillen niet veel van elkaar. Het gaat maximaal om enkele euro’s. Voor een duidelijk overzicht en aantrekkelijke toegangsacties kun je terecht op onze pagina met entreeprijzen.

BODYWORLDS korting en CORPUS korting

Het is een algemeen bekend feit dat Nederlanders gek zijn op korting. Voor beide musea zijn dan ook tickets met korting te boeken. Je kunt zowel bij BODY WORLDS als CORPUS korting krijgen op je tickets indien je ze boekt via de website. Tickets vooraf boeken is zeker aan te raden, omdat je geen last hebt van wachtrijen bij de entree van het museum.

Op internet kun je bij veel websites sparen voor BODY WORLDS korting of CORPUS korting. Het nadeel is vaak dat je in bezig moet zijn van een kortingspas. Het kan ook zijn dat je korting kunt krijgen in ruil voor spaarpunten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan weet je zeker dat je de eerste bent die op de hoogte is van de BODY WORLDS kortingen!

BODY WORLDS of CORPUS?

Al met al blijft de keuze bij jezelf. Kies je voor een rondleiding door het menselijk lichaam als een bloedlichaampje bij CORPUS Leiden? Of kies je voor een bezoek aan BODY WORLDS Amsterdam waar de 200 menselijke preparaten jou een perfect beeld geven van hoe het menselijk lichaam er uit ziet? We hopen je gauw een keer te zien bij ons in Amsterdam!