BODY WORLDS is de Nr. 8 Beste dingen om te doen Nederland

Wat de beste attracties zijn volgens reizigers
Wat de beste attracties zijn volgens reizigers
BODY WORLDS is de Nr. 8 Beste dingen om te doen Nederland

Elk jaar reikt Tripadvisor zijn Travelers Choice Award uit. De attracties, bestemmingen en ervaringen met de beste beoordelingen worden beloond met een prestigieuze prijs. Een van de winnaars van de leukste dingen om te doen in Nederland is... BODY WORLDS!

Wat zijn de Travelers Choice Awards?

Tripadvisor is een platform dat beoordelingen verzamelt voor elke plek die je kunt bezoeken. Er staan 8 miljoen tours, attracties, bestemmingen enzovoort op Tripadvisor. Bezoekers kunnen hun beoordelingen, meningen en aanbevelingen over al deze plaatsen achterlaten.

De attracties die het jaar ervoor de beste beoordelingen hebben gekregen, worden beloond met een Travelers Choice Award. Minder dan 1% van al deze attracties wordt beloond met de 'beste van de beste awards'. De Travelers Choice Awards worden bepaald door de bezoekers en geven inzicht in wat echt de niet te missen en beste plekken zijn om te bezoeken!

De beste attracties in Nederland

In de top 10 Travelers’ Choice van de beste attracties in Nederland van beste dingen om te doen in Nederland vind je klassieke musea die op het reisschema moeten staan bij elk bezoek aan Nederland. Het wereldberoemde Anne Frank museum, van Gogh museum en Rijksmuseum zijn de top 3. Ze zijn van groot cultureel en historisch belang voor Nederland.

Na deze musea zijn er nog een aantal gebieden die je minstens één keer gezien moet hebben: Keukenhof, de jaarlijkse lentetuin, Vondelpark, Molen van Sloten en de Jordaan. Als je denkt aan typisch Nederlandse plekken om te zien, dan zijn dit het zeker! Met de Nederlandse tulpen, de molen en de Amsterdamse koopmanshuizen voldoen deze gebieden aan alle klassieke Hollandse iconen.

Op nummer 8 vind je BODY WORLDS, een ervaring in het centrum van Amsterdam, leerzaam en leuk tegelijk. In tegenstelling tot de andere attracties is BODY WORLDS geen typisch Nederlandse plek, maar desondanks wordt het door toeristen en de lokale bevolking beoordeeld als een van de must-sees in het land.

Deze opmerkelijke prestatie erkent niet alleen de kwaliteit en aantrekkingskracht van deze unieke tentoonstelling, maar maakt het ook tot een must-visit bestemming!

Wat kan je verwachten van een bezoek aan BODY WORLDS?

Zie wat er onder je huid gebeurt

Reis door het binnenste van de mens in de zes verdiepingen tellende tentoonstelling. De anatomische tentoonstelling is gemaakt door de visionaire anatoom en wetenschapper Dr. Gunther von Hagens en laat echte menselijke lichamen zien - er zijn meer dan 200 lichamen te zien.

Alle lagen en organen van het menselijk lichaam tentoongesteld

Maak kennis met alle lagen van wat er in je zit, van het spierstelsel en de skeletstructuur tot het zenuwstelsel en het cardiovasculaire netwerk. Bekijk de effecten van verschillende levensstijlen op het menselijk lichaam, vergelijk de lichamen van atleten, rokers en mensen met een zittende levensstijl om waardevolle inzichten te krijgen in de invloed van jouw keuzes op je gezondheid.

Interactie en test je eigen gezondheid

Ga aan de slag met de interactieve schermen en multimediapresentaties die de educatieve ervaring verbeteren. Moeilijke wetenschappelijke concepten zijn toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en achtergronden! Leer meer over je eigen lichaam met de InBody scan. Hierbij weeg je jezelf niet alleen, maar krijg je een hele scan van je lichaamsvet, botmassa en waar je vet geconcentreerd is.

Wat is plastinatie?

De lichamen in BODY WORLDS zijn van echte mensen en zijn geconserveerd door middel van plastinatie. Deze techniek is uitgevonden door Dr. Gunther von Hagens, de bedenker van BODY WORLDS. Toen hij anatomielessen gaf, bedacht hij een methode om lichaamsdelen te conserveren en te laten zien. Het is makkelijker om de werking van onze organen te leren kennen door ze van dichtbij te zien dan in een lesboek.

Hij kwam op het idee om plastic in de organen te stoppen, zodat ze van alle kanten bekeken kunnen worden. Dit bleek niet alleen interessant te zijn voor anatomiestudenten, maar voor iedereen die meer wil leren over het menselijk lichaam.

Wat reizigers zeggen over BODY WORLDS

Met bijna 5.500 beoordelingen en een algemene waardering van 4,5 sterren delen bezoekers hun positieve ervaring met de wereld! Wat mensen leuk vinden aan de tentoonstelling is dat het uniek en boeiend is. De uitleg en het zien van de lichamen voor je neus maken het makkelijk om onze biologie te begrijpen.

body world people

Enkele citaten op Tripadvisor van onze gasten:

'Dit was een niet te missen museum. Het was gewoon geweldig en ik heb er ongeveer 1,5 uur doorgebracht. Wat geweldig is, is dat er niet alleen 'lichamen' zijn, maar de informatie is educatief en ik heb veel geleerd.'

'Educatie en entertainment in één pakket. logisch ingedeeld. De visuele hulpmiddelen maken een gids overbodig.'

'Dit is een fantastische activiteit voor alle leeftijden. Erg interessant en informatief met veel te zien en ook interactieve onderdelen. Het personeel was vriendelijk en behulpzaam, vooral Arjen die mensen bij de deur begroette. Zeker een aanrader als je van wetenschap, anatomie of gewoon iets anders houdt.'

Waarom is BODY WORLDS Amsterdam een van de beste attracties in Nederland?

We gebruiken ons lichaam elke dag, maar we weten niet altijd wat er van binnen gebeurt. Bij BODY WORLDS krijg je een uniek kijkje onder de huid, de bijzondere tentoonstelling viert de wonderen van het menselijk lichaam. Het vertelt het verhaal van het menselijk lichaam en hoe alle organen met elkaar verbonden zijn en samenwerken.

Met de erkenning als winnaar van de Travelers' Choice Award nummer 8 voor beste attractie in Nederland, boeit en inspireert BODY WORLDS Amsterdam bezoekers van over de hele wereld. Met de fascinerende displays, interactieve ervaringen en tot nadenken stemmende verhalen staat de tentoonstelling met recht in de top 10 van dingen die je in Nederland kunt doen!