HomePlan je bezoekFamilies & kinderenZo bereid je kinderen voor op hun bezoek
Koop tickets

Zo bereid je kinderen voor op hun bezoek

Zo bereid je kinderen voor op hun bezoek

Wereldwijd hebben ruim 40 miljoen mensen, waaronder jonge kinderen, de BODY WORLDS-tentoonstellingen bezocht. De adviesleeftijd is vanaf 6 jaar, maar in werkelijkheid ontvangen we dagelijks kinderen van alle leeftijden. BODY WORLDS raadt wel altijd aan om kinderen voor te bereiden op hun bezoek, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten. Hiervoor hebben wij een aantal handige tips op een rij gezet!

Handige informatie ter voorbereiding:

 • BODY WORLDS is een prachtige tentoonstelling waar je het menselijk lichaam van binnen kunt bekijken en zo alles kunt leren over onze anatomie, gezondheid en het effect van geluk hier op. Het biedt mensen de unieke kans hun eigen lichaam beter te begrijpen.
   
 • De tentoonstelling bestaat uit meer dan 200 preparaten van echte menselijke lichamen, die zijn ‘geplastineerd’.
   
 • ‘Plastineren’ is de naam van de techniek waarbij lichaamsvloeistoffen worden vervangen door een soort plastic. Hierdoor zijn de lichamen helemaal droog, geurloos en zijn ze langer te bewaren dan de mummy’s in Egypte!
   
 • De geplastineerde lichamen en lichaamsdelen hebben geen huid meer, waardoor je de botten, spieren, zenuwen, pezen, aderen en organen heel goed kunt bestuderen.
   
 • Alle lichamen in de tentoonstelling zijn gedoneerd door mensen die toen ze nog leefden hebben besloten hun lichaam ter beschikking te stellen voor educatieve doeleinden. Dus om nog lang nadat ze overleden zijn bezoekers zoals jij te kunnen leren over het menselijk lichaam.
   
 • De ‘plastinaten’ staan in verschillende actieve houdingen, zodat je goed kunt zien welke spieren je gebruikt als je bijvoorbeeld danst of springt.
   
 • Je ziet hoe de keuzes die je maakt in je leven je lichaam kunnen beïnvloeden. Je ziet bijvoorbeeld het effect van roken op je longen en hoe kunstmatige knieën en heupen in je skelet passen.
   
 • Naast anatomie gaat de tentoonstelling ook over geluk en het effect hiervan op je lichaam. Je leert onder meer dat mensen die gelukkig zijn langer leven en hoe je je geluk kunt verhogen.

Boek een voordelig gezinsticket!

Boek je bezoek van tevoren online, dan geniet je altijd van korting ten opzichte van aan de kassa.

Speciaal voor gezinnen en families is er een voordelig gezinsticket verkrijgbaar. Het gezinsticket is geldig voor 4 personen: 2 volwassenen en 2 kinderen of 1 volwassene en 3 kinderen. Kinderen van 0-5 jaar zijn gratis.

Bekijk prijzen