HomeOnderwijsInformatie voor scholen
Koop tickets

Informatie voor scholen

Informatie voor scholen

De adembenemende anatomietentoonstelling BODY WORLDS: The Happiness Project is de perfecte locatie voor een excursie of schoolreis. De tentoonstelling met echte menselijke lichamen is een absolute must-see, die jouw leerlingen de unieke kans biedt hun eigen lichaam van binnen te bekijken en het abstracte op een speelse en laagdrempelige manier heel concreet maakt. Een onvergetelijke schoolreis waar ze nog lang over zullen praten!

Koop schoolbezoek tickets

Prijzen en tickets voor scholieren en studenten

Bezoek BODY WORLDS en reserveer de schoolbezoek tickets gemakkelijk online. Er zijn gunstige tarieven voor scholieren, studenten en begeleiders.

 • € 8,50 – Scholieren (basisonderwijs en voortgezet onderwijs)

 • € 11 – Studenten (mbo, hbo, wo)

 • Docenten zijn altijd gratis

Prijzen zijn inclusief €1 bespreekkosten.

Gratis docentenpas aanvragen

Ook handig om te weten…

 • Tickets voor leerlingen verkrijgbaar vanaf €8.
 • Gratis poster voor iedere klas.
 • Rolstoelvriendelijke locatie.
 • Gratis WiFi beschikbaar.
 • Gemiddelde bezoekduur 90-120 minuten, dus makkelijk te combineren.
 • Bus-stop op enkele minuten loopafstand.
 • Op 5 minuten loopafstand van Amsterdam CS en de Dam.
 • Betaling met de Cultuurkaart is mogelijk.
 • Schooltickets op rekening boeken is mogelijk.
 • Docenten hebben altijd gratis entree.
 • Gratis lesmateriaal, speurtocht en spreekbeurtpakket beschikbaar.

Lesmateriaal

Ter voorbereiding op, tijdens en na afloop van het schoolbezoek aan BODY WORLDS: The Happiness Project is speciaal lesmateriaal ontwikkeld voor basis- en voortgezet onderwijs. Deze materialen kun je op de website downloaden.

Download gratis lesmateriaal

Vervoer

BODY WORLDS ligt op minder dan 5 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station en is daarnaast ook erg goed bereikbaar met de auto of touringcars. Bekijk de bereikbaarheid

Amsterdamse basisschool? Kom met de Cultuurbus!

Het Amsterdamse gemeentebestuur biedt alle Amsterdamse basisscholen gratis besloten vervoer naar Amsterdamse culturele instellingen. Per school zijn er op basis van het aantal leerlingen ritten beschikbaar. De Cultuurbus Amsterdam is voor de school volledig gratis; de vervoerskosten worden door de gemeente gedragen. Het tentoonstellingsbezoek is wél voor rekening van school.

BODY WORLDS: The Happiness Project is geen kerninstelling, dus neemt u voorafgaand aan het bezoek even contact op met Mocca om te toetsen of een bezoek past bij de door u gekozen leerlijn van het Basispakket. Dat kan door een mail te sturen naar info@cultuurbusamsterdam.nl of door te bellen met de Cultuurbus Amsterdam Helpdesk via 020-4212853.

Voortgezet Onderwijs: Schooltoer

In 2015 hebben NS, GVB en CJP een nieuw product geïntroduceerd: Schooltoer. Hiermee reizen docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zijn aangesloten bij de CJP Cultuurkaart, duurzaam en met een fikse korting in de daluren met NS. Of in het hele netwerk van GVB Amsterdam.

Schooltoer biedt twee soorten tickets aan. Met NS Schooltoer kan in de daluren voor € 7,- per leerling worden gereisd in treinen van de NS, NS international, Arriva, Breng, Veolia, Connexxion en Syntus. GVB Schooltoer geeft 24 uur lang toegang tot bus, tram en metro in Amsterdam voor € 3,50. Koop je tickets via de CJP-webshop Schooltoer.nl.

Contact

Voor meer informatie over schoolbezoek, vervoer of hulp bij uw boeking, neemt u contact op via amsterdam@bodyworlds.nl of 020-2160601.

Koop schoolbezoek tickets