It's the inside that counts

Bij anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project Amsterdam ontdek je wat ons gelukkig maakt en wat het effect hiervan is op de gezondheid.

BODY WORLDS Amsterdam

  • 200 unieke plastinaten 
  • Skip-the-line toegang
  • In hartje Amsterdam

Wat is BODY WORLDS Amsterdam?

BODY WORLDS Amsterdam neemt je mee op een fascinerende reis door het menselijk lichaam. Met meer dan 200 echte geplastineerde lichamen, leert BODY WORLDS je alles wat je ooit wilde weten over je eigen anatomie.

BODY WORLDS Amsterdam maakt deel uit van een groter aantal tentoonstellingen gemaakt door Dr. Gunther von Hagens. De originele versie was een internationaal succesvolle reizende tentoonstelling die meer dan 100 steden in Europa, Amerika, Afrika en Azië heeft aangedaan. Sinds de start in 1995 hebben ruim 40 miljoen mensen de prachtige tentoonstelling over het menselijk lichaam bezocht.

Koop Tickets

Het museum over het menselijk lichaam

Dr. Gunther von Hagens vond het proces van plastinatie uit aan de Universiteit van Heidelberg in 1977. Plastinatie is het proces waarbij echte menselijke lichamen worden bewaard voor wetenschappelijk onderzoek en medische educatie. Hoewel zijn werk ontelbare keren is gekopieerd, is zijn originele werk nog steeds het meest spectaculair.

De Amsterdamse locatie van BODY WORLDS is een permanente tentoonstellingen. Door de jaren heen veranderde de inhoud van de tentoonstelling een paar keer. Thema's variërend van gezondheid, sport, voeding en de anatomie van dieren maken allemaal deel uit van de tentoonstelling in het verleden. Op dit moment ligt de focus op geluk en de effecten van geluk op het menselijk lichaam.

BODY WORLDS: The Happiness Project

Onze stemming kan onze gezondheid beïnvloeden, dit is vervolgens zichtbaar in ons lichaam.De zoektocht naar liefde en geluk domineert ons leven, maar wat bepaalt of we gelukkig zijn of niet? En wat is het effect van geluk op ons lichaam? BODY WORLDS: The Happiness Project zoekt het antwoord op deze vragen in de zeven verdieping telende tentoonstelling. Ontdek de geheimen van het lichaam en leer over de functies vanuit een uniek perspectief. Bezoek BODY WORLDS Amsterdam en zie het menselijk lichaam zoals je dat nog nooit hebt gezien.