Zijn handen verraden hoe hij met vrouwen omgaat

Zijn handen verraden hoe hij met vrouwen omgaat

Een stralende glimlach, lieve ogen, een subtiele aanraking. Allemaal dingen die ons wat over hem vertellen. Maar waar je écht op zou moeten letten bij een date zijn z’n handen, want die verraden hoe hij met vrouwen omgaat. Canadese wetenschappers ontdekten dat mannen met korte wijsvingers en lange ringvingers doorgaans beter luisteren naar het andere geslacht, meer complimentjes geven en minder vaak ruzie zoeken. Dit zou wat te maken hebben met de hoeveelheid testosteron in het lichaam.

Testosteron in de baarmoeder

In het algemeen is bij mannen de wijsvinger korter dan de ringvinger. De verhouding tussen deze vingers wordt veroorzaakt door de hoeveelheid testosteron waaraan mannen als foetus zijn blootgesteld. Hoe kleiner de wijsvinger is ten opzichte van de ringvinger, hoe meer mannelijke hormonen hij in de baarmoeder heeft gekregen.

Het verband tussen geslachtshormonen en de ‘wijsvinger-ringvinger-index’ is al eerder gelegd, maar de Canadese onderzoekers tonen nu ook aan dat dit van invloed is op hoe volwassen mannen zich richting vrouwen gedragen. “Het is fascinerend om te zien hoe kleine variaties in hormonen voor de geboorte zo’n verschil kunnen maken in het gedrag van volwassenen”, zegt onderzoeker Simon Young.

Voor vrouwen is hij zachtaardiger

Mannen met een wijsvinger die veel kleiner is ten opzichte van de ringvinger komen het beste uit de bus. Zij zijn zachtaardiger en sluiten eerder compromissen met vrouwen. Niet alleen met hun eigen partners, maar ook met vrouwelijke collega’s en vrienden. Hier staat echter tegenover dat zij met mannen juist meer geneigd zijn ruzie te zoeken. Oftewel: zijn onbewuste wil met mannen vechten en met vrouwen paren.

Hij heeft ook meer kinderen

Uit eerder onderzoek is al gebleken dat mannen met een kleinere wijsvinger over het algemeen meer kinderen hebben. “Ons onderzoek suggereert dat ze harmonieuzere relaties hebben met vrouwen”, vertelt onderzoeker Debbie Moskowitz. “Dat gedrag helpt bij het vormen en onderhouden van relaties met vrouwen. Dat kan ook verklaren waarom deze mannen meer kinderen hebben.”

Uit onderzoek is gebleken dat het gedrag van vrouwen niet is te voorspellen aan de lengte van hun vingers. Maar stiekem wisten we dat al, natuurlijk.

Doe de test!

Benieuwd wat jouw ‘wijsvinger-ringvinger-index’ is? Zo test je het:

meet beide vingers op
deel nu de lengte van je wijsvinger door de lengte van je ringvinger
Hoe kleiner dat getal is, hoe meer testosteron je in de baarmoeder hebt gekregen, met alle gevolgen in je volwassen leven van dien. Herken je jezelf hier in?

Bron